Pesten op de werkvloer

Word u gepest op het werk?

Pesten op de werkvloer heeft funeste gevolgen voor de werksfeer in een bedrijf en kan mensen zware emotionele schade toebrengen. Slachtoffers verliezen het plezier in hun werk, raken gedemotiveerd, functioneren slechter en kunnen te maken krijgen met psychische problemen. Dat alles kan leiden tot (langdurige) uitval.
 
Word u gepest op uw werk? Ervoor uitkomen dat u gepest wordt is al lastig genoeg, maar het bespreken op uw werk is vaak echt moeilijk. Maar schaam u niet, doe uw mond open en doorbreek dat taboe! U bent echt niet de enige. Wist u dat er per jaar zeker een half miljoen werknemers worden gepest in hun werkomgeving? En besef dat u er niet altijd alleen voor hoeft te staan.

Samen confronteren  we de verantwoordelijken

Als ervaren raadsman op dit gebied, help ik medewerkers bij het voorkomen of direct aanpakken van pesten op de werkvloer. Bent u het slachtoffer van pesterijen en wilt u dat het stopt?

"Pesten is pesten wanneer het
als pesten ervaren wordt"

Dan ben ik de adviseur die u helpt bij het confronteren van de verantwoordelijken. Dat kan uw collega zijn, maar helaas soms ook een direct leidinggevende. Samen binden we de strijd aan met de pester(s), om zo snel mogelijk een eind te maken aan deze onwenselijke situatie. Soms lukt het om hen tot inkeer te brengen. En lukt het niet, dan gaan we uitzoeken wat voor u de beste oplossing is in de gegeven situatie. Binnen of anders buiten de organisatie.
Voor het eerste persoonlijke gesprek breng ik geen kosten in rekening. Deze worden aangeboden door de Stichting Pesten op de Werkvloer.
 st_pesten_od_werkvloer
Ik ben raadsman bij Stichting Pesten op de werkvloer.
Mijn artikelen lezen over pesten op de werkvloer? Klik hier.